Μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας σχετικά με τα προβλήματα υποδομής της τουριστικής πόλης «Whitby» της Μεγάλης Βρετανίας

2009-2010

Η παρούσα εργασία είναι αποτέλεσμα μιας εκτεταμένης μελέτης σχετικά με τα προβλήματα υποδομής της τουριστικής πόλης «Whitby» της Μεγάλης Βρετανίας.
Το Whitby είναι μια σχετικά μικρή πόλη, η οποία κατοικείται από 13.594 κατοίκους (σύμφωνα με την απογραφή του Ηνωμένου Βασιλείου που πραγματοποιήθηκε το 2001).
Παρά το μέγεθος της, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά θέρετρα του Ηνωμένου Βασιλείου, κυρίως χάρη στην πολιτιστική της κληρονομιά καθώς και το ατμοσφαιρικό της τοπίο συνοδευόμενο από την ωραία θάλασσα της πόλης.
Μερικά ενδιαφέροντα ιστορικά μνημεία που σχετίζονται με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της πόλης είναι οι παλιές ναυτικές και φαλαινοθηρικές παραδόσεις, η βιομηχανία κοσμημάτων αλλά και το γεγονός ότι το Whitby ήταν και η πατρίδα του Captain Cook. Το τοπίο της πόλης έχει αποτελέσει καλλιτεχνική έμπνευση για πολλούς καλλιτέχνες .
Μια προσεκτική ματιά στην καθημερινή ζωή της πόλης μπορεί να αποκαλύψει πολλά σχετικά με επαναλαμβανόμενα προβλήματα που μπορούν να επιλυθούν με την εισαγωγή αρκετών βασικών βελτιώσεων της υποδομής.
‘Ερευνα αλλά και λύσεις δοθήκαν σε θέματα όπως συγκοινωνιακά αλλά και κυκλοφορικά, θέματα σχετικά με το parking αλλά και με τα προβλήματα των καθιζήσεων του εδάφους. Μεγάλη προσοχή δόθηκε στα αντιπλημμυρικά έργα που επιβάλλονται να γίνουν αλλά και σε ζητήματα βιωσιμότητας.
Η εργασία πραγματοποιήθηκε από την Σπυροπούλου Άννα σε συνεργασία με τους συναδέλφους Γεώργιο Μπέκα, Διονύση Λαμπρίδη, Αντώνη Μοράρη, Τηλέμαχο Πασσάδη και Θεοφάνη Τζορμπά.

Εργασία

1.Παρουσίαση
2.Εργασία